Úsměvavý otec a dcera si společně čistí zuby.

Hoe ontstaat tandbederf?

Tandcariës komt voor in alle leeftijdsgroepen en wordt aanzienlijk beïnvloed door onze voeding - wat en hoe vaak we eten; hoe goed we onze tanden verzorgen na het eten en of we fluoridetandpasta gebruiken. Ook de erfelijke aanleg voor tandbederf speelt een rol.

Het verloop van tanderosie

about-karies-tooth1-de.png

Cariës komt voor in alle leeftijdsgroepen en wordt sterk beïnvloed door onze voeding - wat en hoe vaak we eten; hoe goed we onze tanden verzorgen na het eten en of we fluoridetandpasta gebruiken. Ook de erfelijke aanleg voor tandbederf speelt een rol.

about-karies-tooth2-de.png

Zonder verbeterde en passende mondhygiënemaatregelen en gerichte fluoridetoepassing blijft het cariësproces voortschrijden.

about-karies-tooth3-de.png

Het glazuur onder het tandoppervlak wordt steeds verder uitgehold tot het gevoelige tandbeen wordt bereikt. In het gevorderde stadium stort het oppervlak in en ontstaat er een gat.

Cariësprofylaxe - Hoe kunt u zich beschermen?

icon-de-de2.png

 

  • Twee keer per dag uw tanden poetsen na de maaltijd
  • Fluoride tandpasta verwijdert zacht en effectief tandplak
  • Dagelijks reinigen van de interdentale ruimtes met flosdraad of interdentale ragers
  • Dagelijks gebruik van een fluoridehoudende mondwater
  • 1x per week gebruik maken van intensieve glazuurversteviging met fluoridegel
  • Professionele verwijdering van tandplak door de tandarts
  • Twee keer per jaar controle bij de tandarts

 

Hoe herkent u cariës?

 

Iedereen kan zijn tanden regelmatig controleren en in de spiegel kijken of er bijvoorbeeld witte veranderingen in het glazuur zijn. Deze veranderingen wijzen vaak op een verlies van mineralen. Dergelijk mineraalverlies kan meestal worden behandeld met een geschikte fluoridetherapie onder begeleiding van de tandarts, zelfs zonder boren.

ALLE elmex®-PRODUCTEN

Waarom zou u kiezen voor elmex®?

 

elmex® biedt efficiënte producten aan voor volwassenen en kinderen die voldoen aan een goede mondverzorging.

 

Zo bevatten de elmex® tandpasta's, mondwaters bijzonder effectieve ingrediënten die de tanden helpt te remineraliseren en effectief beschermenen tegen cariës.

 

De elmex® tandenborstels zorgen voor een effectieve plakverwijdering tot in de interdentale ruimtes. Bovendien optimaliseren de elmex® interdentale producten de reinigingsprestaties tussen de tanden, waardoor het risico op cariës aanzienlijk wordt verminderd.

ALLE elmex®-PRODUCTEN